Să nu te uiți pe tine

Să nu spui „nu” cât timp sufletul tău nu poate să accepte răspunsul.
Să nu spui „niciodată” atunci când simți că orizontul ți se închide. Așteaptă. Există, pe undeva, luminița de la capătul tunelului. Trebuie doar să o descoperi.
Să nu spui „nu mai pot” decât atunci când ai încercat tot ce era omenește posibil. Și, chiar întorcând spatele spre cineva sau ceva, să îți păstrezi mintea deschisă. Poate, pe undeva, ai interpretat greșit semnele.
Să nu spui „nu mai vreau” doar pentru că tu te-ai săturat să aștepți sau să încerci. Orice implică și o altă persoană are mereu și o altă perspectivă. Și, dacă nu te poți pune în papucii celuilalt, măcar ascultă-l.
Să nu spui „nu-mi place de acel om” până nu i-ai dat o șansă de a dovedi cine este cu adevărat. Poate că nici noi nu facem întotdeauna o bună impresie la prima vedere.
Să nu te abandonezi niciodată. Oricât ai fi de obosit, oricât de multe obstacole vei fi întâlnit, nu renunța la o parte din tine doar pentru că nu mai ai putere să mergi mai departe. Toate lucrurile au un preț. Dacă ceea ce-ți dorește inima merită acel preț, nu mai sta la îndoială. Dacă nu ești sigur, mai bine așteaptă. Vei înțelege până la urmă dacă se merită sau nu.
Dar orice s-ar pune în cale, oricine te-ar împiedica și oricât de greu ar fi, nu te abandona pe tine cât timp sufletul îți spune să mergi înainte.

419050_238496892896412_74410112_n

Lasă un comentariu